• 1


BEL GRATIS 0800-0107

Dakbedekking

Als het over platte daken gaat, kies dan de juiste dakbedekking om uw bezittingen tegen alle weersomstandigheden te beschermen. Met Boeibeplating.nl heeft u de betrouwbare en vakkundige partner gevonden, wanneer u op zoek bent naar een duurzame dakbedekking. Wij kunnen u voor uw dak 2 topkwaliteiten aanbieden, namelijk Bitumen en EPDM.

BITUMEN DAKBEDEKKING

Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een uitstekend materiaal om platte daken, zoals schuren, garages, carports, aanbouwen of dakkapellen mee te bedekken. Bitumen wordt gewonnen tijdens de productie van ruwe aardolie en is een betaalbaar, hoogwaardig product en in Nederland al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken. Het duurzame materiaal wordt door onze eigen, zeer goed opgeleide dakdekkers professioneel gelegd. Uiteraard wordt ook het vrijgekomen oude materiaal en afval door ons afgevoerd. Bitumen dakbedekking is bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden, gaat lang mee en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar droog en beschermd bij zit.

VOORDELEN VAN BITUMEN:

 • Duurzaam en recyclebaar
 • Isolerende werking en gegarandeerd waterdicht
 • Geschikt voor complexe dakvormen
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Uitstekende hechting
 • Ideaal voor dakbedekking van plat dak

HOE WORDT BITUMEN DAKBEDEKKING AANGEBRACHT?

Laat uw bitumen dakbedekking professioneel aanbrengen, zodat u er de komende jaren geen omkijken meer naar heeft. Wanneer het dak schoon is, beginnen onze vakkundige dakdekkers met het uitrollen van het dakleer, totdat uw volledige dak bedekt is met bitumen. Al het overtollige materiaal wordt vervolgens vakkundig weggesneden. Is de bitumen dakbedekking precies op maat, dan worden de rollen weer opgerold. Vervolgens is het tijd om de brander erbij te pakken. Branden is dé manier om bitumen dakbedekking stevig en waterdicht aan het dak te bevestigen. De onderkant van het dakleer wordt tijdens het opnieuw uitrollen verhit met de brander, waardoor het bitumen met de onderlaag samensmelt. Dit is een nauwkeurig klusje, want brand is wel het laatste, waar u op zit te wachten. Tot slot gaan de dakdekkers met een aandrukroller over de bitumen dakbedekking heen om het geheel, vooral de naden, goed op elkaar aan te laten sluiten. Afval en ander vrijgekomenmateriaal wordt door onze mensen afgevoerd. Optioneel kan er hierna als afwerking nog daktrim aangebracht worden en kan uw dakbedekking er de komende jaren weer tegenaan.

ADVIES

Daktrim zorgt niet alleen voor een mooie, strakke afwerking van uw platte dak, maar heeft ook een belangrijke functie. Daktrim voorkomt namelijk lekkage aan uw platte dak en beschermt de dakbedekking, zodat deze niet van het dak af kan waaien. Stel, dat u geen daktrim plaatst, dan is de kans op lekkage en beschadigingen aan het dak heel erg groot.

EPDM DAKBEDEKKING

Steeds meer professionele verwerkers en architecten adviseren om voor EPDM dakbedekking te kiezen. EPDM is de afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is de synthetische variant van een natuurlijk rubbersoort met fantastische eigenschappen voor met name dakbedekking voor platte en licht hellende daken. EPDM is een duurzame, onderhoudsvrije dakbedekking, die erg in opkomst is en qua uiterlijk veel lijkt op bitumen, wordt echter gelijmd zonder enig brandgevaar. EPDM wordt van tevoren op maat gemaakt, wat de kans op lekkages verkleint en is zeer elastisch, zodat deze nog beter tegen grote temperatuursverschillen bestand is. Dit merkt u aan de zeer lange levensduur, want EPDM gaat zeker tot 40 jaar mee.

VOORDELEN VAN EPDM:

 • Zeer elastisch
 • Een grote inscheurweerstand
 • Geschikt voor temperaturen van -40 tot +110 Celcius
 • Van nature UV- en ozonbestendig
 • Wortelvast en rotbestendig
 • Bestand tegen veel logen, zuren en zouten
 • Eénlaags flexibel systeem, aangebracht zonder open vuur

HOE WORDT EPDM DAKBEDEKKING AANGEBRACHT?

Eerst wordt het dak door onze vaklieden vrijgemaakt van stof, vuil, vet, vocht en scherpe delen. Zo kan het rubberfolie later goed hechten. De oude bedekking van het dak kan eventueel blijven liggen, mits het heel goed is schoongemaakt. De ondergrond wordt ingestreken met dakprimer. Daarna wordt de EPDM over de ene helft van het dak uitgerold, waarna het dan nog ongeveer een uur moet “rusten”. Het materiaal komt namelijk bij het oprollen in de fabriek onder spanning te staan. Door de rust krijgt het z’n natuurlijke spanning terug, wat het eindresultaat ten goede zal komen. Nu wordt er op de andere helft van het platte dak, dat vrij is, lijm aangebracht. De lijm wordt alleen op de ondergrond aangebracht en zodra dit klaar is, wordt de EPDM dakbedekking uitgerold over het gelijmde plat dak. Vouwen in de dakbedekking worden er met behulp van de EPDM roller uit gehaald. Tevens wordt met deze roller de EPDM mat goed nagerold, zodat er een goed contact ontstaat met de lijm. Bij de andere helft van het dak gaan we hetzelfde te werk en hierna wordt de hemelwaterafvoer en de daktrim aangebracht.

ADVIES

EPDM dakbedekking heeft bijna geen onderhoud nodig. Wel is het aan te raden om ieder jaar de dakbedekking te controleren of er wellicht mogelijke beschadigingen zijn. Wij adviseren u eveneens om het dak tegelijkertijd vrij te maken van bladeren, takken of andere voorwerpen, zodat de risico’s op mogelijke beschadigingen aan de dakbedekking vermeden worden, waardoor uw EPDM dakbedekking veel langer mee gaat. Indien u wellicht nog vragen heeft of wellicht een afspraak wilt maken, neem dan gerust contact op met onze klantenservice of bel gratis 0800-0107.